Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Behövs en ny bro ska den placeras i höjd med Nyhamn

Svar till H.J.: Behövs en ny bro ska den placeras i höjd med Nyhamn ungefär där fyrskeppet ligger. Detta för att erhålla raka spåret för trafik från Brynäs mot Näringen, anslutning till Strömmavägen och sedan skulle en ut/infart till Hamnleden finnas färdig. Det krävs i dag 200 meter ny gata för att få en ny infart till Alderholmen, med en ny infart skulle det ta en min. från Trafikverket till rondellen vid Avaström och fem-sex minuter ut till E4/E16.

Man kan också bygga ut Alderholmsgatan så den ansluter Förrådsgatan. Din lösningen innebär dock att trafikkaoset på Strömsbrovägen fortsätter, genom alternativet via Strömmavägen leds trafiken galant utan problem till rondellen vid Avaström.

Denna sträckning är också optimal om/när Alderholmen kommer att bebyggas i framtiden, då alla tunga transporter får nära från Hamnleden till byggplatserna och inte behöver belasta Fältskärsleden, Norra och Södra.Skeppsbron eller Alderholmsbron.

Ditt förslag om att Nygatan öppnas upp är självklart! Den borde ha öppnats när man började bygga på holmen då detta också skulle avlasta N. Skeppsbron.

Kåre W.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare