Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Bekvämast om alla tycker lika men så är inte verkligheten

Replik till ”Känner du inte igen Sverige längre? Flytta!": Vad bra att du la korten på bordet då det måste stått helt klart för dig att alla som reagerat missuppfattat din insändare. Din berättelse gav ett och annat förtydligande till hur du tänker och var du är.

Det är bekvämast om alla tycker lika, precis som du. Men verkligheten är inte sådan. Därför är det bäst att till en viss grad ta till sig att människor tycker olika.

Du framhåller att alla människor har lika värde. Då måste det väl också omfatta yttrandefrihet och rätten att ta egen politisk ställning. Många av de som pratar om allas lika värde idag har en oroande tendens att sortera sin omgivning i olika grupper. Sverigedemokraterna, som du kallar ”fascistparti” får precis som alla andra partier i Riksdagen arbeta med alla frågor de har uppdrag att arbeta med.

Det är bra att Sven-Erik Hemlin försöker visa dig vägen.

Catarina

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare