Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Berätta för barnen om ekonomin, de förstår mer än man tror

Till dig som skrev för en tid sedan att du var utförsäkrad och sökte hjälp till din familj i jul. Jag vill tipsa om Giving people där du kan be om hjälp med till exempel julmat och julklappar. Sen kan du även vända dig till Svenska kyrkan och Frälsningsarmén.

Har du vänner och släkt så hör med dem om de kan hjälpa dig med ett bidrag, om du sväljer skammen och berättar ärligt så brukar folk vara villiga att hjälpa till. Är dina barn i skolåldern så sätt dig ner och berätta för dem om er ekonomiska situation just nu. Att i år kan inte fokus ligga på julklappar. Barn förstår mer än man tror. Julen också gemenskap med våra nära och kära. I stället för att julafton bara handlar om att vänta på tomten så gör andra roliga saker tillsammans i stället, spela spel, ut och åk pulka om det finns snö, lek lekar, pyssla.

Hoppas det ordnar sig för er!

Tomten

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare