Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Bra att Brynäs damlag uppmärksammas mer i medierna

Jag har med glädje noterat att GD-sporten har ökat bevakningen av Brynäs damlag i ishockey. Hittills har det nästan publicerats fler artiklar än vad som gjordes under förra säsongen.

Fortsätt gärna så. Det är tämligen svårt för en sport att bli populär om den förbigås utan intresse från lokala media. Särskilt som det tydligen finns hur mycket som helst att rapportera kring herrlaget så fort minsta lilla händer.

Det vore önskvärt om damlaget kunde få åtminstone hälften av denna rapportering. På så sätt, tror jag att allmänhetens intresse för damhockeyn skulle stiga väsentligt. Det är viktigt med idoler och förebilder för yngre utövare. Även flickor.

Gävles renommé som hockeystad skulle med all sannolikhet få ytterligare ett lyft. Det är därför glädjande att sportredaktionen är på tårna och skriver om damlaget. Mera sånt! Dessutom visar redan en del företag intresse för att stötta just damerna. Med större bevakning stiger intresset. Hoppas att även Brynäsledningen låter damlaget synas mer nu än förr.

Lasse Wärn

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare