Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Bra ledare om fyrverkerier

Bra ledare av Karin Bergkvist i GD den 19 december! För att råda bukt med ovettigt skjutande, tycker jag att användande av fyrverkerier ska ingå i NO-ämnet i skolan, gärna redan i högstadiet. Risker, säkerhet, lagar och regler, och även grunder i hur man komponerar en bra show. Även praktisk bruk av eld i ren allmänhet, inklusive lägereld och grillning i naturen bör ingå.

Det finns säkert någon som kommer att använda kunskaperna på ovettigt vis, men det finns alltid oavsett vad man lär ut. I det stora och hela kommer det dock att föra till säkrare och förståndigare bruk.

Jag hade själv tur att få lära mig en del av detta under min uppväxt, och jag har skjutit många uppskattade småshower för kompiskretsen genom åren. Jag funderar på att gå en pyroteknikerkurs för att få behörighet att skjuta större pjäser.

Åke Malmgren

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare