Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Bravo, Region Gävleborg – vilken gåva...

I dessa covid-19 tider är samhället extremt ansträngt. Vårdpersonalen går på knäna och Region Gävleborg väljer då att gå ut och belöna runt 6 500 anställda.

Region Gävleborg gör en väldigt fin gest och det belönar sina anställda med ett presentkort på tusen kronor. Jag tycker det är oerhört fint att belöna sina medarbetare med en sådan gåva. Skattepengarna går till att visa uppskattning till en hårt utsatt grupp under dessa covid-19 tider.

Ett presentkort på Gävle City eller Valbo Köpcentrum är ju idealt. 6,5 miljoner rakt in i handeln i Gävleborg igen. Det är perfekt. Skattepengarna som har använts för att visa uppskattning till sina medarbetare gör dubbel glädje och hjälper den hårt utsatta handeln och restaurangbranschen i Gävleborg.

Fast riktigt så var det inte...

Nej.

Nej, Region Gävleborg valde inte Gävle Citys presentkort.

Nej, Region Gävleborg valde inte Valbo Köpcentrums presentkort.

Region Gävleborg valde ett nätbaserat företag med säte i Västra Götaland.

6,5 miljoner kronor som hade kunna hjälpa lokala företag går alltså till en annan del av Sverige.

Jag förstår inte. Hur tänker man? Sex och en halv miljoner kronor är en stor summa pengar som våra lokala företag går miste om.

Detta presentkort hade kunnat bli så bra. Det hade kunnat bli så bra om man bara tänkt till...

Men så blev det inte.

Region Gävleborg borde ta efter Gävle kommun: Tillsammans gör vi Gävle bättre!

GT

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare