Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Briggen Gerda till salu – låt oss starta en insamling och köpa henne

Gerda är till salu i Finland, två miljoner begär man enligt tidningsuppgift. I dessa tråkiga tider vore väl en genomtänkt kollektiv kraftsamling något vackert att fokusera på.

Starta en förening och kampanj, där en långsiktig ekonomisk lösning möjliggör att Gerda på nytt kan bli Gävles stolthet. Reklamvärdet för kommunen torde ligga i närheten av bocken.

Med all historia samt all möda som nedlagts är det närmast pinsamt att Briggen Gerda inte får åldras i Gävle. Övertygad om att vilja och kompetens finns i Gävle för att genomföra projektet.

Vad hände med alla frivilliga som deltog i Gerdas tillkomst? Nu har vi chansen att göra om och göra rätt. Jag är själv villig att bidra med några tusenlappar i projektet, det kan inte vara omöjligt att få intresserade samt självklart helst kommunens hjälp i projektet att segla hem Briggen Gerda.

En intresseförening kan därpå stå för underhåll och evenemang, likt andra pensionerade fartyg sköts i Sverige. En stolt sjöfartsstad som Gävle kan därmed återupprätta sitt anseende.

Kapten Haddock

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare