Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Bygg inga bostäder på Näringen - det är helt galet

Näringen är gammal havsbotten som ligger lågt och påverkas av vattenrörelser i såväl Vlaboåsen som Testeboån, Gavleån och Inre Fjärden, förutom regn och skyfall.

Stora delar av Näringen översvämmas flera gånger om året och drabbas rejält av höga havsnivåer och höga flöden i åarna. Här behövs lösningar hur man ska bygga och höja marken.

Att bygga bostäder på Näringen är helt galet. Hur kunde kommunalråd och kommundirektör gå på så vaga löften om att staten ska medverka? Vore det inte bättre om kommunen hjälpte den verksamhet som bedrivs på Näringen för att skapa ett bättre företagsklimat i stället för att företagen flyttar?

Ett förslag är att flytta travbanan till Hille, strax söder om Hillesjön. Då kan man bygga bostäder på travet och på sätt bygga ihop Sätra och Stigslund. Ett alternativt förslag är att bygga bostäder norr om Gunder Hägg-stadion. Dessutom finns mark för bostäder norr om storköket i Sätra.

Gunnar Källberg

tidigare stadsplaneingenjör och bygglovshandläggare i Gävle kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare