Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Bygg inte bort den fina omgivningen

Det är synd att man vill bygga ännu fler bostäder längst ut på Gävle Strand. Som privatperson kan ju jag se andra möjligheter, sånt som skulle ge alla som bor där en möjlighet att få valuta för sina dyra hyresslantar.

På den sista obebyggda tomten skulle ni kunna anlägga en sinnesträdgård, där alla människor skulle kunna sitta och njuta av utsikten över vattnet. Istället tänker ni bygga bort den fina omgivningen. Tänk på alla dom som bor på Gävle Strands vård och omsorgsboende. Dom kunde väl ändå få en fin plats att avnjuta fina dagar, där dom kan tillbringa tiden med sina anhöriga.

Plantera prydnadsträd och fina blomsterarrangemang, som drar till sig fjärilar och insekter. Bidra till den psykiska hälsan och välmåendet hos gamla människor. När vård och omsorgsboendet byggdes försvann, det lilla man kunde se av Gavleån, bit för bit, tills den var helt borta. Det byggdes högre och högre, tills solen nästan skymdes. Ni har världens chans att ge de boende en vacker plats för sinnesro och välmående. Förstör inte den. Snälla!

Det finns inte många lämpliga platser att vistas på för äldre. Det vore trevligt med en reflektion från Karin Theuer.

Psykisk välmående

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare