Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Cirkusen med misstroendeförklaringar har spårat ur

Jag tycker att de partier som hotar med misstroendeförklaring mot något statsråd eller hela regeringen missbrukar den möjligheten. Det verkar hela tiden vara ett spel för galleriet med diverse pajaskonster med populistiska inslag.

Det är knappast statsmannamässigt att som Jimmie Åkesson säga att han gärna avsätter varenda minister. Som jag ser det ska misstroendefråga väckas om något statsråd eller hela regeringen har misskött sitt uppdrag.

Om de däremot utför sitt uppdrag och genomför den politik som de har gått på val på och fått mandat för finns ingen anledning att väcka misstroende. Vi har ju riksdagsval vart fjärde år och då får vi som medborgare tycka till om vem vi vill ska styra landet.

Hela cirkusen kring detta med misstroendeförklaringar har i mina ögon spårat ur och gjort att förtroendet för vissa politiker gått förlorat.

Benny Jangren

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare