Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Cyklister verkar inte fatta att de har ett ansvar

Håller helt med signaturen "Cyklist och gångtrafikant" 28/4. Det verkar som om cyklister inte fattar att de har ett stort ansvar. Detta gäller naturligtvis inte alla cyklister, men alldeles för många.

Varför är ens cykling tillåten på Drottninggatan under ombyggnaden? I förra etappen fanns en skylt, från Centralplan som hänvisade cyklister till Nygatan. Det var nog ingen som respekterade det. Men någon sådan skylt fanns inte från andra hållet. Varför?

Cykelbanor måste markeras tydligare och gångtrafikanter ska så klart hålla sig till gångbanan. Tyvärr har allén på Nygatan gjorts om till enbart cykelbana. Varför kan inte den delas? Så många cyklister är det väl inte så att de behöver en så bred cykelbana?

Förtydliga med skyltning vilka regler som gäller för cykling, så att vi som går, kan hänvisa till dem.

Det är också oerhört rörigt för gångtrafikanter. Ta till exempel Esplanaden längst norrut, vid bostadshusen/parkering.

Hur ser trottoaren ut? Ja, den är smal och på ett ställe måste man gå ut i gatan för att inte få en trafikskylt i huvudet. Lyktstolpar står mitt på trottoaren. Hur kommer man förbi med en barnvagn eller rullstol? Sen upphör plötsligt trottoaren.

Det finns mycket att göra när det gäller utemiljön, både för dem som går och dem som cyklar. Sätt även upp papperskorgar där folk går! En papperskorg finns på Esplanaden på "järnvägssidan" där det inte är någon trottoar. Vem har inte tänkt?

Nettan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare