Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Dagens förare verkar ha bråttom till evigheten

Svar till signaturen Gnällgubben.

Ditt resonemang går tydligen ut på att en fordonsförare blint ska hålla minst den hastighet som anges på uppsatta skyltar. Men så är det inte. Ditt fordon ska framföras bland annat med hänsyn tagen till vägens beskaffenhet, väderförhållanden, fordonets kapacitet, tätort eller liknande, din egen körförmåga, trängsel. Men tyvärr fungerar det inte så bland dagens förare. De verkar ha bråttom till evigheten. De förlitar sig på branschens intygande om hur säkra och förträffliga deras fordon är. Det är bara att gasa på, resten ordnar ditt fordon åt dig. Du behöver inte använda blinkers. Du behöver inte göra omkörningssignal och liknande.

Därför kan du sitta och hålla på med både det ena och det andra. Men det visar sig gång på gång att ditt fordon inte kan ordna upp allting åt dig. Det är du som måste ha ansvar och full koncentration bakom ratten. Därför är en hastighetsbegränsningsskylt uppsatt som en laglig påminnelse hur fort myndigheterna bedömer att du kan framföra ditt fordon på just den vägsträcka du befinner dig på. Så om du vill framföra ditt fordon efter dina förutsättningar, då måste man också underlätta för bakomvarande fordon att komma fram så smidigt som möjligt.

lassE

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare