Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Dags att vakna och sätta stopp för den nyliberala rövarkapitalismen

Svar till Tobbe 3/4: Man kan tro att du har gått på kurs hos Timbro. Din argumentation är ganska lik Timbrohögtalaren Joakim Broman som får så mycket utrymme i denna tidning. Taktiken går ut på att komma med halvsanningar som inte kan bestridas.

Visst har du rätt. De rika betalar mer i skatt än låginkomsttagare. Men tänk ett varv till! Varför får en liten del av befolkningen bara högre och högre löner? Ökningarna är dramatiska och sticker ut i ett globalt perspektiv.

Har du funderat på varför ingen längre vill ha våra samhällsbärande yrken som lärare, sjuksköterskor, och poliser med mera? Inte ens tandläkare verkar vara attraktivt längre.

För vissa moderata politiker är det till och med okej att kalla undersköterskor för ”parasiter”.

Själv har jag tjänat landet i stat och kommun ett helt yrkesliv. Jag har två högskoleutbildningar men alltid haft låg lön. Till slut fick jag även betala med min hälsa och gå i förtida pension. ”Vad f..n får jag för jobbet”? Hela 12 000 kronor i månaden i pension efter 43 skattebetalande år.

Vilket samhälle skall vi bygga när vi står i ruinerna efter coronan?

Fredrik Reinfeldt har rätt när han kallar svenskarna för det sovande folket. Dags att vakna nu och sätta ett stoppdatum för den nyliberala rövarkapitalismen!

Gunnar

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare