Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Därför skaver Moderaternas krav om att sätta åt utsatta Gävlefamiljer

Annons

En av de gratis annonstidningarna i Gävle tar upp frågan om ekonomiskt stöd till fattiga, utsatta hushåll. Det enda parti som får komma till tals är Moderaterna.

Föga förvånande kräver man att ekonomiskt stöd till utsatta familjer ska minska. Lars Beckman, M, säger att det som krävs är ”att kommunerna inför hårda kontroller av utbetalningar.” Det finns ju risk att någon utsatt familj fuskar.

Visst, missbruk med skattemedel ska motverkas. Men i så fall både för höjdarna i kommunen som för de utsatta familjerna i Gävle. Moralen ska gälla lika för alla. Därför skaver Moderaternas krav om att nu sätta åt utsatta Gävlefamiljer.

För Moderaterna i Åleskogaffären, har ordnat lönehöjning för en av direktörerna i kommunen på 40 000 kronor i månaden till 130 000 i månaden. Förmånen ska gälla ända fram till direktören kan gå i pension! Det rör sig alltså om miljontals skattekronor som i stället självfallet kunde användas till annat. Exempelvis utsatta Gävlefamiljer.

Ställ kravet på minskad ekonomisk hjälp till utsatta familjer i Gävle, mot hur man ordnat för en enskild direktör. Här gäller inga hårda kontroller av utbetalningar av skattepengar. Här gäller generositet, omtänksamhet och förmåner.

Är det inte bättre att ge utsatta barnfamiljer i Gävle stöd, än att höja lönen för en direktör som redan har så det räcker och blir över?

Illa berörd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare