Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Den som är sämst vet om det, så man behöver inte flagga med det

Annons

Jag har följt debatten om GD/GIF-olympiaden på insändarsidan. När våra barn var i den åldern var vi naturligtvis med på Strömvallen. Det var ett trevligt upplägg och man träffade andra föräldrar i klasserna. Jag minns inga diskussioner, både klassen och barnen låg väl någonstans i mitten.

Men låt mig berätta lite från mina erfarenheter från de tidiga tonåren. Jag tyckte om att vara ute, vi åkte till exempel skidor och njöt av det. Men skridskor var igen höjdare, det var killarnas område. Det var livsfarligt att vara där. En gång fick jag en hård puck mitt i ryggen, det var inte avsiktligt, killen bad om ursäkt, men kul var det inte.

Jag var scout. Där hade man också tävlingar, men det var alltid hela gruppen som tävlade, alla hade ansvar för resultatet och man hjälptes åt.

I skolan hade vi gymnastik. Jag var näst längst i klassen och såg till att alltid stå längst bak (så ingen skulle se hur klumpig jag var). Min längd borde ha varit en fördel när vi spelade basketboll, men det var den tydligen inte. Två elever av dem som var bra i gymnastik fick välja ut medlemmarna till sitt lag, en och en i taget. Det blev glesare och glesare och när det bara var jag och en till kvar hörde jag en viskning till lagledaren: ”Inte Christine till vårt lag”.

Detta har präglat mig i hela mitt liv. Jag vet att om man ska ha hög status i en grupp ska man vara duktig i bollspel. Och det gäller i många andra sammanhang.

För något tiotal år sedan hade man bestämt att nu skulle vi äntligen renovera biblioteket. Ritningar fanns och pengar var avsatta till detta. Men bara några veckor före valet skulle vara insåg någon att en ishockeyrink skulle dra fler röster än ett bibliotek och då blev det så.

Det är inte klassens ledare som är svagast i idrott. Klassens ledare är någon av dem som syns och hörs.

Låt dem som inte har den höga positionen åtminstone slippa hängas ut i tidningen som dålig. Det vet alla om och inte minst personen själv, men man behöver väl inte flagga med det.

Christine, 79 år

alltid sämst – t.o.m. i krocket

Mer läsning: Insändare: Låt GD/GIF vara resultatfritt!

Insändare: GD/GIF handlar om gemenskap där alla resultat är värdefulla

Insändare: Låt resultaten vara kvar i GD/GIF

Insändare: Det främsta syftet med GD/GIF är gemenskap och att skapa intresse för idrott

Insändare: Problemet är de vuxna och barn som inte kan se att GD/GIF enbart är en skojig helg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons