Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Den som inte ser riskerna är nog alltför blåögd

Replik till C. Lekås: Mitt inlägg ville visa på två saker:

Fortfarande när jag tog studenten kunde man nöja sig med detta och ändå få ett bra arbete, till exempel inom ekonomi. Då var att ta studenten verkligen ett stort steg i livet. Man behövde inte läsa vidare men ett bra slutbetyg öppnade portarna till att fortsätta med universitetsstudier.

I dag är det många som är ”tvingade” att gå gymnasiet och lägger kanske inte ned speciellt hårt arbete för att ta sin examen. Det är väl nästan ingen som kan kvalificera sig för något arbete efter gymnasiet, förutom kanske i restaurangbranschen. Så, att ta studenten i dag känns kanske inte som ”något i hästväg”.

Min nästa punkt handlade om hur det nu i många år sett ut när det gäller firandet. Tyvärr stämmer den gamla sanningen – när vinet går in, går vettet ut. Häromdagen läste jag i Expressen att en avgångselev säger ”Vi alla som går i trean förtjänar den fetaste studenten och vi ska ta tag i det själva.”

Med detta menades att man skulle strunta i råden gällande smittoriskerna och ösa på om möjligt ändå mer. Den som inte ser riskerna med detta beteende är nog alltför blåögd.

Rogero

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare