Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Det är dags för ett inkluderande samhälle

Replik till Torbörn Edlund: Först ett påpekande om sakfel: Högskolan i Gävle är den korrekta benämningen. Och från densamma utbetalas lön, inte medborgarlön. Jag tar tillbaka det jag skrev om akademikerförakt, akademikerkomplex snarare det som rider Edlund.

Jag säger det igen till Edlund som viftar med antiintellektualismens och det lösa tyckandets fana: Läs på om medborgarlön så att vi kan få en seriös diskussion på en anständig nivå.

Det hela är egentligen mycket enkelt. I det samhälle där en medborgarlön, basinkomst kallar många det, utgör grunden upphör den samhällssönderslitande skillnaden mellan anställningsägare och anställningslösa, A- och B-medborgare enligt den rådande arbetslinjens diskurs, närande och tärande som vissa med förakt i stämman säger. Alla bidrar till samhället. Alla betalar. 

”Högerspöket” Edlunds uppdelade samhälle, som vi kan betrakta runt omkring oss, borde vi vara färdiga med vid det här laget. Dags för ett inkluderande och inte ett exkluderande samhälle. Ett hållbart samhälle.

Lasse Ekstrand

Fotnot: Med detta inlägg avslutar vi replikskiftet mellan Lasse Ekstrand och Torbjörn Edlund för den här gången.

Insändarred.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare