Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Det är för trångt för våra bilar på Ulvsätersvägen

Annons

Vi är många som har bott länge på Ulvsätersvägen och har garage eller bilen på parkeringen. Vi upplever extremt stora problem att kunna problemfritt ställa bilen på parkeringen eller garaget som vi betalar för.

Anledningen är att Gavlegårdarna har lyckats minska ner ytan framför garagen och vägrar göra nåt åt detta. Bilar körs på, man har problem kära in eller ut ur garaget. Vad gör Gavlegårdarna? Ingenting! De lyssnar inte på sina hyresgäster.

Framför garaget är det 6,75 meter m till bilrutorna, medan andra garage längor har åtta meter. Varför ska vi ha en mindre yta?

Många här vill ha detta ändrat och ett tydligt svar varför andra fick det bättre än oss andra?

Trogen hyresgäst på Ulvsätersvägen

Svar direkt: Parkeringsrutorna är lika stora som tidigare

Gavlegårdarna har inte minskat ytan på den parkeringsplats som insändaren handlar om.

Däremot har vi monterat ett lågt räcke vid den tidigare asfaltskanten, mot gräset, för att vi ska komma åt att klippa och sköta om gräsytorna vid parkeringen. Tidigare har bilar kunnat köra långt in i p-rutan och därmed nyttja gräsmattan som parkering, men det gör att vi inte kan klippa gräset utan risk att skada parkerade fordon.

Parkeringsrutorna är med andra ord lika stora som tidigare och har mått enligt gällande norm. Detsamma gäller utrymmet mellan parkeringsruta och garage, som hos er är 6,8 meter och där normen säger minst sex meter.

Det är helt riktigt att vissa parkeringsplatser i samma kvarter runt Ulvsätersvägen är större, och så har det sett ut sedan 1960-talet då stadsdelen byggdes. Det beror helt enkelt på den omkringliggande naturen och de förutsättningar man haft i samhällsplaneringen.

Måndagen den 10 juni var jag på plats hos er för att informera Hyresgästföreningen och boende om det här. Vi genomförde också en gemensam kontrollmätning av den yta som är berörd.

Hälsningar

Stefan Kusbom

utemiljöchef Gavlegårdarna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare