Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Det är hemifrån vi visar respekt för pandemin och vården

Citat från Dagens Nyheter: ”Flera av landets kommuner har meddelat att traditionella studentfiranden ställs in. Nu samlar unga runtom i landet in namnunderskrifter för att få kommunerna att hitta alternativ.

– Vi är bortprioriterade, säger Layla Jassim, som läser sista året på Hvitfeldtska gymnasiet i Göteborg. ”

Studenter, för mig är ni lika mycket eller lika lite bortprioriterade i denna pandemi som alla andra i samhället. Flera kommuner har valt att ställa in studentfirandet. Här bör kommunerna i Sverige vara överens om att antingen ställer man in eller kör på.

Och framför allt bör de kommuner som säger att man inte vill erbjuda fritidsboende i sommar hemtjänst tänka ett varv till. Här måste ni vara eniga i pandemin. Besluten ska gälla alla, gammal som ung eller personer med funktionsnedsättning. Allt annat är oacceptabelt nu.

Bästa studenter, man studerar inte för att ta studenten. Man studerar för ett lärande. Vilka är era alternativ i denna pandemin? För vi ska väl alla oavsett var vi befinner oss i livet, bidra med vårt lilla strå till stacken.

Jag vill också påminna alla att i samma tidning, Dagens Nyheter, publicerades det att en duktig och omtyckt sjuksköterska är död i covid-19 i hemmet. Arbetade vid Karolinska universitetssjukhuset i Huddinge.Hoppas någon tar initiativ till att resa en staty i pandemins tecken till hennes minne.

Yvonne Malmgren

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare