Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Det är inte ett brott att cykla på körbanan

Svar till "Bilist men även hängiven cyklist med hjärtat i halsgropen": Du har fel när du skriver att cyklister begår ett brott om de cyklar på körbanan trots att det finns en påbjuden gång- och cykelbana bredvid bilvägen. Är hastighetsgränsen 50 km/tim eller lägre så är det tillåtet att cykla på körbanan.

Jag tycker också att GC-banan där är fin och bra och använder den när jag cyklar där. Personer som väljer att inte använda GC-banan kan göra det eftersom de är rädda för att köra på gående på GC-banan. Många gående beter sig väldigt irrationellt och lyssnar ofta på musik i hörlurar etcetera i stället för att ha koll på annan trafik längs vägen.

Så på samma sätt som dessa cyklister vill skydda gående så är det ditt ansvar att skydda cyklister som väljer att cykla längs bilvägen. 

Det är mycket olyckligt att du sprider felaktig information eftersom den ofta tolkas av vissa bilister att bete sig som livsfarliga dårar när de ser en cyklist på "sin" bilväg.

Här är en länk till pressmeddelandet från Näringsdepartementet där man skriver om just detta:

https://www.regeringen.se/pressmeddelanden/2018/06/cyklar-och-bilar-pa-samma-bana/

Cyklist med koll på lagar och regler

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare