Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Det är inte Moderaternas barn som går utan vinterjacka när missbruket tar över

Helt plötsligt har Moderaterna kommit på hur viktigt det ät att köpa alkohol på söndagar! Frågan är ju i och för sig inte ny, de blå har ju alltid förespråkat individens egenansvar och självbestämmande.

Frågan de däremot inte ställer sig är vilka konsekvenser detta får. Är det verkligen så viktigt att vi vill spela hasard med folkhälsan för rätten att handla sprit sju dagar i veckan? Vilken grupp vänder man sig till i denna fråga, som har så stort spontanbehov att dricka alla dagar?

Systembolagets monopol är bland det stoltaste vi har, enligt min mening. Visst, vi har trots detta missbruksproblem, men de kommer inte att minska med generösare öppettider. Man kan ju undra vilka partiet vill imponera på med detta förslag.

En sak är i alla fall säker, det blir i alla fall inte Moderaternas barn som kommer att gå utan vinterjacka när familjeekonomin styrs av ett missbruk.

Inte moderat i alla fall

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare