Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Det är inte populism – straffrabatten måste bort

Kommentar till ledaren i GD av Matilda Molander: Apropå din kommentar till Ebba Busch Thor om straffrabattens borttagande eller inte är min reaktion att det är inte undra på att det ser ut som det gör i vårt samhälle.

När en politiker försöker markera något som är totalt åt h-e i vårt rättsväsende, som typ när unga personer som begår brott i omgångar får straffrabatt oavsett brottets art. Då reagerar sådana som du negativt.

Detta upprop är definitivt inte populism. De kriminella elementen vet ju att ett rabattsystem finns, detta signalerar till dem att de kan fortsätta sin verksamhet utan större påföljd. Vi måste visa våra unga om vad som är rätt och fel. Kan inte föräldrar klara den uppgiften så fungerar de heller inte med att straffrabatten får finnas kvar.

De heter ju kriminalvård. Se till att dessa människor får vård och inte en förvaring i våra fängelser eller ungdomshem.

Men straffrabatten måste bort! Slutnotan blir annars att våldet bara ökar i vårt land. Men om MP och V får hålla på så kommer ingenting att förändras.

Massmediekritiker ZB

Svar direkt: Tack för din kommentar. Min kritik mot Kristdemokraternas förslag i den här ledaren rör dock inte straffrabatten för unga, utan att KD-ledaren Ebba Busch Thor vill att straff ska staplas på varandra. Ett förslag som skulle få som konsekvens att den som till exempel stjäl många bilar får ett strängare straff än den som åker fast för mord. Det, om något, tycker jag skickar fel signaler till kriminella.

Matilda Molander

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare