Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Det är inte snön som är problemet utan hur man plogar

För någon vecka sedan fanns en insändare om den plogning som genomförs i Gävle. I stället för plogning blir det polerat och halt.

Jag håller helt med, det skulle lika gärna kunna vara jag som skrev den. Jag vet inte vad som har gått snett de senaste åren men det känns som ett nytt fenomen detta med att de som kör plogbilar/traktorer inte plogar på rätt sätt. Det som sker är att man polerar marken och gör det såphalt och därmed farligt att gå.

Det är inte snön i sig som är problemet utan hur man plogar! Vissa dagar nu när det snöat en del har det legat ett par centimeter snö på marken och då är det inget problem att ta sig fram säkert, det är snarare riktigt trevligt ute då. Men så kommer man ut några timmar senare och då har det åkt ett plogfordon fram och tillbaka och polerat vägbanan.

Då hade det varit bättre att låta snön ligga och gjort det säkert för oss som går att ta oss fram. Har en känsla av att detta idoga polerande har att göra med att kommunledningen vill göra Gävle till en cykelstad även på vintern.

Det har ju framkommit att plogar man inte en dag då det kommit någon centimeter snö så gnäller vintercyklisterna. Men ska man då nödvändigtvis ut och ploga, använd räfflade plogverktyg eller se till att sanda samtidigt.

Så onödigt detta då det gör att många kommer att halka och skada sig och behöva uppsöka vård, den vård vi nu behöver undvika att belasta!

Bambi på hal is

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare