Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Det är inte storföretagen som ska stöttas

Det blir fler och fler, som blir permitterade i dessa tider på grund av att de arbetar i högriskyrken där de riskerar att bli utsatta för smitta. Men jag undrar om någon har funderat på dessa som i dag redan går på A-kassa (låt oss ta det exemplet) och snart blir utstämplade eller är på väg att bli det, vart ska dessa vända sig, för att få hjälp med försörjning?

Dessa personer har under lång tid försökt att få ett arbete, men av olika orsaker, till exempel åldern, har blivit oattraktiva på arbetsmarknaden. Nu kan inga åtgärder för dessa heller startas.

Så kan någon politiker eller någon från fackförbunden, socialtjänsten eller liknande svara på detta, för när detta virus försvinner, då kommer nästa våg av kris

Vad kommer att göras åt dessa då? Vissa kan må dåligt, vi riskerar att ha ännu fler bostadslösa, kanske sjukvårdens alla avdelningar får en ny "bomb". Hur ska sjukvårdspersonalen fixa detta?

Att rädda företag är nog det minsta vi behöver göra nu. När efterfrågan på deras produkter kommer tillbaka så blomstrar de upp igen. Som egenföretagare så vet man att man måste ha en buffert för att klara en långvarig lågkonjuktur.

Låt företagarna se det som en lågkonjunktur. När storföretagen varslar börjar detta likna ett skämt. Jag kan förstå företagare som kanske startade sitt företag under 2017-2019, där behövs hjälp. Knappast till restauranger eller krögare eller storföretag.

Frågande

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare