Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Det är ju oss som Folkhälsomyndigheten försöker skydda

Sven Åsling ondgör sig över att vi 70+:are har andra förhållningsregler när det gäller coronapandemin.

Har inte skribenten insett att det är i vårt eget intresse att, i möjligaste mån, hålla oss undan nära kontakter med andra människor? Detta av den enkla anledningen att vår höga ålder, i sig själv, gör att vi löper större risk än yngre personer att drabbas svårt, och kanske till och med mista livet.

Alldeles oavsett om det var med sportlovsfirare från Italien eller varifrån eländet kom, så ska nog vi 70+:are, av ren självbevarelsedrift rätta oss efter Folkhälsomyndighetens råd och anvisningar. Det är ju ändå oss de försöker skydda.

Om jag ser till mig själv, som har hållit mig, i stort sett, isolerad sedan mitten av mars, så är ju inte risken att jag smittar andra stor. Däremot är jag rädd att smittas av andra om jag ger mig ut i samhället och umgås fritt. Det är alltså helt i eget intresse jag håller mig undan.

Jag undrar också vad som menas med att "tester skulle kunna visa att de allra flesta 70+:are och anhöriga är riskfria".

Om man är riskfri, är det då ingen risk att man ska få sjukdomen, eller är det ingen risk att man smittar och sprider den vidare?

Lasse Lundgren

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare