Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Det är löjligt låga straff för huvudtacklingar

Man måste förvånas/förfasas över att det inte görs mer för att komma till rätta med problemet med huvudtacklingar. Det kan inte få fortsätta så här, unga killar som tvingas sluta spela på grund av klåpare som inte kan tacklas på rätt sätt.

1. På isen: När Örebros Boucher överföll Linus Ölund så lyckades fyra domare missa händelsen. Och även efterspelet när Ölund inte lyckades ta sig upp från isen. När domarna inser att de missat, varför tittade de inte på repris-bilderna?

Då hade det åtminstone blivit fem minuter plus matchstraff omedelbart, även om det i det här läget inte hjälper stackars Linus Ölund. Om nu regelverket säger att domarna inte får titta på reprisbilder bör det ändras omedelbart.

Dessutom finns det ett situationsrum som borde vara skyldiga att uppmärksamma domarna på grova överfall som detta. Håll med om att det känns viktigare än att bedöma om en puck är inne eller inte.

2. Anmälan till disciplinnämnden: Det verkar ha fungerat i detta fall. Däremot har man sett exempel på när det inte blivit någon anmälan trots tveksamma situationer.

3. Straff: Löjligt låga i många fall. Och just i det fallet blir det ju bara ett personligt straff eftersom ingen fem-minutare på isen utdelades. Det var någon som föreslog att felande lag ska tilldömas förlust med 0-3. Jag nappar direkt på det! Då svider det för klubben och pressen ökar vad det gäller att sköta sig på isen.

Störd

Mer läsning: Insändare: Det måste bli hårdare straff för ojusta tacklingar

► LÄS MER: Boucher rejält ångerfull efter tacklingen på Ölund – och uttalandet: ”Jag mår dåligt – det känns hemskt”

► LÄS MER: Hjärnskador skakar svensk hockey: "Kan inte ha en idrott som gör folk invalida"

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare