Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Det är nu Brynäs IF behöver allas vårt stöd

Svar till Lasse Ekstrand: Ja du, Lasse Ekstrand, problem kommer och problem går. Mycket vatten har runnit under Testeboåns broar sen jag cyklade för att se mitt "Godis" lira hockey på den plan där Nynässkolan ligger i dag. Stöveln, Bomben, Kalle Gustafsson, Hasse Isaksson hette den tidens idoler.

Tvättäkta amatörer? Vet inte, då tid är något förgängligt. Hur var förhållandena på 1950-talet? Stöveln var troligen välbetald enligt då rådande förhållanden. Men övriga? Gävles hockeyfamilj växte succesivt i anseende, även Strömsbro och Brynäs nådde högsta divisionen.

Varför tog Brynäs över? Min hippocampus registrerar Thure Wickberg. Ciceronen Breit Hellman skickades på ständig Norrlandsturné. Från Kiruna med omnejd till Timrå i söder hämtade han den tidens bondpojkar villiga att dra plogen med en viss Tommy Sandlin som körsven.

Det lyckades den gången, men många imiterar bedriften. I dag spelas hockey ända nere i Skåne i och med frysteknikens expansion. Nu har vi snart passerat år 2000 och Michael Sundlöv har gjort ett fint jobb och runt sig samlat ett kompetent gäng med en erkänt duktig tränare.

Så var finns problemen? Serien haltar, virus härjar, men en bortskämd publik kräver ständiga toppresultat. Inget kan vara så förödande för ett lag. Det är nu laget behöver allas vårt stöd.

Brynäs är en av Gävles få återstående kulturaktiviteter, resten finns porträtterade på Drottninggatan. GGIK, Strömsbro, GIF, Huge finns i lägre divisioner, Gunder Hägg, Henry Eriksson, Dan Waern har slutat, kulturvirtuosen Peter Oskarson lämnade Gävle under "stor vrede".

Så vad finns kulturellt att hoppas på i en stad som växer så det knakar. Jo enkom och allena, vårt kära Brynäs. Så låt hoppet stå oss bi, Lasse Ekstrand. Ty den som har åt honom ska varda givet.

Ove Lennström

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare