Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Det är sådana som du som gör att högerpopulistiska partier växer

Svar till Lasse Ekstrand: Din insändare om att alla SD-anhängare kommer att bli besvikna vill jag bara kommentera så här: Det är sådana som du som gör att dessa högerpopulistiska partier växer.

Att ignorera vissa partier så till den grad som nu sker gör att det är direkt samhällsfarligt. SD skulle för länge sedan ha varit med i den politiska debatten gemensamt med de övriga på högersidan.

Vissa av deras idéer är populistiska men bra, sedan har vi en svans som vi däremot inte känner till. Där kommer det som kanske kan vara mindre bra. Om vi i ställer hade låtit dem vara med i alla diskussioner tillsammans på den borgerliga sidan hade kanske dessa mindre bra åsikter blottat sig mer offentligt. Då kanske partiet inte växt så snabbt som de nu gjort.

Du verkar vara insatt i den tyska historien men jag tror du glömmer en väsentlig orsak till den tyska nazistregimens storlek. Nu påstår jag inte att SD är nazister eller fascister. Det tyska nazistpartiet fick inte fick vara med i de etablerade partiernas politiska vardag, vilket resulterade i en mängd populistiska inslag, som det tyska folket inte kunde se och höra i den gemensamma debatten mellan de etablerade partierna. Till slut blev partiet för stort och gick inte att stoppa.

Men som sagt, det går inte att utesluta SD på grund av att för många sympatiserar med partiet. Se bara på uppropet om den tänkta gemensamma åtgärden på gäng kriminaliteten där de också uteslöts.

Folk blir förbannade naturligtvis. Alla partier i Sveriges riksdag har en garderob med sig av olika slag. Många kanske inte känner till att både S och V, har ett tungt bagage även om de i dag är fria från dessa, men det har vi glömt eller inte vill komma ihåg.

Den politiska bilden av vad vi ser i Sverige idag, snackas det ju om i hela värden. Här har vi ett demokratiskt valt parti med 4;5 procent som styr hela Sveriges politiska vardag. Detta är det totala resultatet av att SD är uteslutet.

Lägg ner din negativa attityd innan partiet blir för stort. Detta skapar bara sympatianhängare. De kommer för eller senare visa sig om detta parti har bra åsikter eller inte. Hittills har de ju bara 22 procent så de kan inte styra Sverige ensamma.

Massmediakritiker ZB

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare