Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Det är självklart att kommunen ska ploga när det fallit snö

Svar till Bambi på hal is: Det är väl fullständigt självklart att man plogar vägar, parkeringar etcetera om det fallit snö under dygnet som gått. Slutar kommunen att ploga vägnätet så lär övriga Sverige aldrig sluta skratta åt hur korkade vi är i Gävle.

Oplogade vägar där folk går och cyklar skapar ganska snabbt upptrampade stigar av nedtrampad snö som blir till bucklig livsfarlig is. Så det är inte en lösning. I stället kan jag rekommendera att du använder broddar till dina skor. Effektivt och billigt.

Vi har annars en väldigt bra metod för att hålla gång- och cykelbanor snö- och isfria. Det kallas för sopsaltning och används med stor framgång i stora delar av landet. Men här i Gävle skulle det gnällas och klagas när man tog upp detta till diskussion. Så det blev ingen sopsaltning i Gävle. Har för mig att det var gnäll om att det kanske skulle svida på hundtassar eller något liknande.

Tony N

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare