Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Det är tjänstemännen som styr Sandvikens skolor

Ett par informationsmöten senare gällande den föreslagna stängningen av Jernvallsskolans högstadium kan man konstatera ett par saker.

Till det positiva hör det plötsliga uttalande angående storskola som Kerstin Almén tvingades till kort tid efter att förslaget om att lägga ner Jernvallens högstadium presenterats och orsakat stormvindar i korridorerna i kommunhuset.

För övrigt går det inte att hitta några ljusglimtar i det som framkommit såhär långt, vare sig ur ett tjänstemannaperspektiv eller ur ett politiskt perspektiv. Att utredningen som tagits fram brister på de mest grundläggande områdena kanske inte framstår som en överraskning.

Att den försöker sätta styrdokument och delgeringsordning ur spel är mer graverande. Ska vi tro att detta är ett enskilt fall, eller går det att anta att det är en sjuka som är allmänt utbredd inom Sandvikens kommun?

Som ett av många exempel framför Inger Normans utredare att det inte går att göra en fullständig analys av kostnader och investeringar för förslaget innan det finns ett formellt beslut taget. Riskanalyser går också att vänta med till senare.

Så var finns politikerna i allt detta? Ja, S verkar helt ha abdikerat och kunskapsnämndens ordförande litar så till den grad på tjänstemännen att han inte vill ifrågasätta ens uppenbara brister.

Var Kerstin Almén och Peter Kärnström står i frågan är högst oklart men att man låter Sandviken ha en skolchef som lindar ansvarig politiker kring fingret är inte en framgångsformel.

Förälder