Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Det är trist att konstatera att Brynäs inte känner till det uppenbara

Tack för svaret Brynäs. Det gör mig orolig att Brynäs IF med en verksamhet som ”En bra start” sätter likhetstecken mellan barns rätt till utveckling och selektering i 14-årsåldern. Att selektering skulle vara rätt väg till utveckling av 14-åringar tror jag inte att många pedagoger eller föräldrar skulle hålla med om.

Hur skulle de se ut om kommunen väljer ut vissa åttondeklassare och samlar dem på en speciell skola inför nian? Unicef lyfter själva detta med selektion och sammanfattar: ”...i sådana situationer som barn tvingats till att anpassa sig till den seniora tävlingsidrottens principer och inte tvärtom. När tävlingslogiken sätts i första rummet i barn- och ungdomsidrotten kan följden bli att verksamheten inte längre är förenlig med barnkonventionen.”

Brynäs hänvisar till Gästrikemodellen som ska leda till att du "spelar där du bor, har nära till match och färre spelarövergångar" i ungdomshockeyn. Det är trist att konstatera att Brynäs inte känner till det uppenbara, en lavinartad ökning av spelarövergångar i distriktet, Brynäs IF inkluderat.

En del i det är hetsen och positioneringen inför er selektering till U16 Elit och många lag försvinner både före och efter vilket gör att hockeyförbundets "Så många som möjligt, så länge som möjligt" faller platt.

Jag tror ni behöver rannsaka övrig verksamhet noga när man startar en så positiv verksamhet som "En bra start" så att den blir trovärdig och inte riskerar att ses som ett sätt att pumpa oss skattebetalare på pengar.

Hockeygubben

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare