Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Det bästa sättet att få ett arbete är att ha ett arbete

Annons

I dagens folkhem hör man nu av många att det går utför med Sverige. Det finns inga pengar, det nedrustas inom de flesta sociala sektorer som polisen, skolan med lärarbrist, sjukvården, äldreboenden. Våldet i samhället ökar dramatiskt, knarkaffärer på öppen gata, försvaret upprustas för sakta

För att inte tala om arbetslösheten, för det finns ju inga jobb, sägs det. De lediga jobb som finns kräver utbildning och goda kunskaper i svenska.

Men är det en sanning att inga jobb finns som kan tas även utan jättebra språkkunskaper och lång utbildning?

Det finns subventionerade arbetsmarknadsjobb som ger korta yrkesinriktade kurser, till exempel busschaufförer, kockar, svetsare och VVS-montörer och säkert flera än dessa.

Nu ska ju den regeln gälla i Sverige att den person som är arbetsför har skyldighet att tjäna sitt eget uppehälle, även om försörjning för fru och flera barn föreligger, även om pendling till annan plats blir nödvändig. Detta gäller för både kvinna som man.

Några exempel på lämpliga yrken: Anläggningsarbetare och maskinförare, fastighetsskötare, betongarbetare, buss- och spårvagnsförare, lastbilsförare,lokförare, murare, målare, odlare av jordbruksväxter, frukt och bär, personlig assistent, pizzabagare, saneringsarbetare, skogsarbetare, slaktare och styckare,smeder, städare, taxiförare, truckförare, träarbetare, trädgårdsarbetare.

Vi vet att att det bästa sättet att få ett arbete, är att ha ett arbete. På motsvarande sätt är det bästa sättet att bli arbetslös, att vara arbetslös. Vi har ett systemfel här i Sverige: Man kan vara arbetslös utan att vara intresserad att göra rätt för sig för att överleva. Det är inte okej att arbetslösa inte kan arbeta och fylla de bristyrken som finns behov av eller som kan skapas.

Sveriges akuta problem

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare