Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Det bästa vi kan göra är att samverka

Synskadades riksförbund i Gävle (SRF Gävle) har den 15/10 presenterat den vita käppen på Vita käppens dag i rätt allmänna ord. Men mot slutet av debattartikeln höjer man rösten och säger att det är den som ser som måste gå åt sidan nu i coronatider då den som är synskadad inte ser dig.

Om vi ska vistas tillsammans ute i trafiken, på arbetsplatser och inne i affärer så ligger ansvaret på oss alla att se till så vi inte går för nära varandra. Om man inte ser så kan hörseln vara bra att använda så vi håller lagom avstånd till varandra och känseln via den vita käppen är inte heller dum.

Att ställa sådana här generella krav på sin omgivning som att "gå åt sidan för mig" gör lätt att människor får dåligt samvete. Jag får ofta höra från medmänniskor att de är i vägen för mig fast de bara är i min närhet. Coronapandemin är ny för oss alla med till exempel avståndshållande. Det bästa vi kan göra då är att samverka så vardagen blir så enkel som möjligt vare sig vi har full syn eller är helt blinda.

Catarina Meurling

en av användarna av den vita käppen i Gävle

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare