Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Det behövs en trafikkampanj som riktar sig till alla Gävlebor

Samhällsbyggnadsnämnden vill ta tag i trafikläget på Skogmursvägen efter påkörningarna av två skolelever den 19/11, bland annat med att anlägga ett övergångsställe.

Tyvärr är det inte alltid en försäkring för gående. Den 22/11 blev jag lätt påkörd i korsningen Nygatan-Norra Rådmansgatan fast jag gick på övergångsstället då det var grönt, men föraren såg vare sig mig, min vita käpp eller mina reflexer. En medtrafikant kommenterade att hen körde slarvigt.

Den här gången gick allt bra. Även vid övergångsstället vid Saras på Södra Kungsgatan började flera bilar köra innan de fått grönt. Det har länge varit en irritation, stress och press bland biltrafikanterna i Gävle. På Söder kan det hänga ihop med alla avstängningar, men det går också för snabbt då gångtrafikanter ska ta sig över vägen.

Ihop med trafiksäkerhetsåtgärder borde ni i Samhällsbyggnadsnämnden få till och planera en trafikkampanj som riktar sig till alla Gävlebor från förskolan till och med äldreboendet. Kampanjen bör förmedla både goda råd, rättigheter och skyldigheter i trafiken.

Gävle är på väg att bli en storstad och då kommer vi också att få ett annat trafikklimat.

Catarina Meurling

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare