Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Det behövs mer idrott i skolan

Jag är trött på att ha dagar i skolan med nästan bara teoretiska lektioner.

Idrott är ett viktigt ämne för det gör så att barn får röra på sig under sina skoldagar i stället för bara sitta stilla och skriva på iPad och papper.

Det finns studier som visar att man blir piggare i hjärnan av att röra på sig. Så om man rör sig varje dag så borde det bli bättre stämning i klassrummet, för om man är trött i kroppen och pigg i hjärnan så borde man ju jobba och inte springa runt och störa folk.

Jag tycker att man borde ha ungefär två-tre riktiga idrottspass och de andra dagarna borde man göra en lättare övning som att leka eller gå på promenad så man inte blir svettig och behöver duscha men ändå har idrott.

Men om man har mer idrott så får man ta bort tid från andra lektioner eller göra dagen längre, men jag skulle säga att det är bättre än att man sitter och halvsover de sista lektionerna nästan varje dag.

Idrott är dessutom ett väldigt viktigt ämne för de flesta har inga träningar eller tränar på fritiden så då är idrotten perfekt för då får ju alla som är med träna lite.

En idrottare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare