Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Det blir väl buss, tåg och cykel för oss vanliga knegare

Måste säga att jag och säkert många andra med mig blir förbannade och besvikna på att den nya bensinen E10 som nu ska driva våra bilar inte kan köras i alla bilar trots att man har en fin fungerande äldre bil som inte klarar den nya bensinen (Bil swedens lista stämmer inte).

Det gör ju inte saken bättre att de flesta mackar i Gävle inte kommer sälja 98 oktan som fortfarande går att använda till dessa bilar. Endast Cirkle K ser ut att ha fungerande bensin. Men hur länge är ju frågan?

Kommer det bli likadant med så kallad vanlig diesel? Jag har en dieselbil från 2012 som inte kan köras på miljödiesel så det blir väl till att skrota den inom en snar framtid också då. Det här är bara ett förtäckt sätt att få folk att skrota sina gamla bilar och köpa en ny dyr elbil som det inte finns infrastruktur för att ladda överallt. Det råder ofta elbrist i Sverige vintertid och nu ska alla köpa elbil också. Den ekvationen får inte jag ihop i min värld i alla fall. Var ligger miljövinsten i att skrota sin fungerande bil för att köpa en nyproducerad elbil?

Hur det blir med andrahandsvärdet i en elbil om tio år kan väl ingen säga. Men att köpa en sån och tvingas byta batteriet för flera hundra tusen blir ju en orealistiskt dyr historia då bottenplattan i bilen är byggd av batterier så är det väl bara skrota den också? Vem har råd med den livsstilen om man inte tjänar minst 40-50 000 i månaden. Nä, det blir väl buss, tåg och cykel för oss vanliga knegare medan rikemännen kan fortsätta köra bil som vanligt.

Man får väl dra in på annan konsumtion

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare