Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Det bor väl inga politiker på Söder...

Jag skrev en insändare för drygt en månad sedan som berörde trafiken på Söder i Gävle.

Jag trodde i min enfald att avdelningen för trafikplanering (hette tidigare trafikkontoret) skulle bemöta det som jag skrev, men inte ett ord har man fått till. Det var väl inte lätt att bemöta det som jag skrev om, för då har man varit tvungen att erkänna sitt kapitala misslyckande med trafikplaneringen på den här delen av Söder speciellt runt Vallbacksskolan.

När man införde 30-kilometersgränsen satte man upp skyltar naturligtvis, men den skyltningen fick massiv kritik. Men svaret från trafikkontoret var att det var gjort efter bestämmelserna, men vilka bestämmelser var det?

En vacker dag fick trafikpolisen för sig att man skulle göra en hastighets kontroll här på Söder. Man tog ju massor med fortkörare naturligtvis. Men så var det en fortkörare som inte erkände att han kört för fort, han påstod att han inte sett någon skylt att det var 30 km/tim där kontrollen var.

Åklagaren på tingsrätten tog sin uppgift på allvar och gjorde sig ett ärende till platsen för kontrollen. Han kunde inte heller se någon skylt, så fortköraren fick tillbaka bötesbeloppet. Det var väl första och sista gången polisen hade fartkontroll på Söder.

Så asfalterade man om Brunnsgatan, det var väl ett och annat potthål som det gnälldes om av bilisterna. Så då blev det ny asfalt. Efter asfalteringen blev det en tidningsartikel där talesmannen berättade om vad fint det blivit på Brunnsgatan. Då frågade reportern från tidningen varför det inte fanns några farthinder på Brunnsgatan

Det häpnadsväckande svaret var att det var väl ingen idé med farthinder på Brunnsgatan och övriga gator, här gasar man ju bara på mellan farthindren. Tydligen fanns det en hemlig agenda som rörde trafiken på Söder. Tyvärr verkar den finnas kvar.

Nu har man gjort farthinder på Kaserngatan, som för övrigt är i stort sett obebodd. Följden av detta blir att många bilister kör Luthergatan i stället, så då blir det ännu mer trafik på den här delen av Söder.

Det finns bilister som visar hänsyn mot oss gamlingar, men ingen kör ju 30 km i timmen. Nu är det dags för politikerna att agera. Men det bor kanske inga politiker på Söder. Och inga trafikplanerare heller.

Söderbo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare