Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Det enda som kan få slut på lidandet är att gå över till djurfri kost

Några enskilda fall, ett par rötägg som vi snabbt sätter stopp för. Så har det låtit under årtionden från djurindustrin i Sverige. Men nu har Uppdrag granskning (13/5) visat att 210 gårdar i Sverige bröt mot djurskyddslagen förra året.

”Ladugården hade inte rengjorts på tre år” och ”det låg bland annat döda kalvar i ströbädden som inte uppmärksammats” kan man bland annat läsa i rapporter från länsstyrelser. Att djur behandlas ansvarslöst dåligt på många gårdar i Sverige förvånar mig inte. Så blir det lätt när man inom industrin främst ser djur som maskiner eller deras kroppar som mat. I svensk lag ses djur som egendom med minimalt skydd från lidande.

Det enda som kan få slut på lidandet är en övergång till djurfri kost. Dessbättre har det aldrig varit lättare eller godare. Den fantastiska maten från växtriket som finns idag fyller fullgott både våra gastronomiska och näringsmässiga behov.

Martin Smedjeback

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare