Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Det finns dyslexihjälp tillgänglig för alla

Jag skulle vilja komma med ett litet tips till er som önskar mer stöd kring dyslexi men även till viss del dyskalkyli och som har barn som går i Gävles kommunala skolor. I den plattform som Gävle kommun har investerat finns dyslexistöd, funktionen heter Immersive Reader eller Avancerad läsare och finns tillgänglig för alla.

Den fungerar i flera officeprogram och finns även som stöd i webbläsaren Edge. I funktionen Avancerad läsare finns stöd för uppläsning, stavelser, bildordlista, radfokus, ordklasser, färgval med mera.

Det finns även realtidsöversättning till ett 70-tal språk så ett barn kan även få texten översatt och uppläst på sitt hemspråk. Denna funktion kan även nyttjas från en mobiltelefon med mobilappen Office Lence där man kan ta en bild på en text och få samma stöd för uppläsning även för en analog bildtext.

Har ett barn även behov för extra stöd i matematik finns en liknande funktion för matematik där användaren kan få stöd i att visa stegen i olika uträkningar.

Så mitt tips är att utbilda/informera era barns lärare om att ett generellt dyslexi-stöd finns tillgängligt för för alla barn i Gävle kommuns kommunala skolor.

Intresserad

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare