Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Det finns ett stort antal forskare som ifrågasätter klimathotet

"Fakta som grund" verkar tycka att det är fel att jag kommenterade Pontus Vesterbergs insändare. Min bild är att en insändarsida är just detta, den som vill kan kommentera andra insändare.

"Fakta som grund" anser att Vesterberg ifrågasatt publicering av faktafel. Texten var "Det är djupt tragiskt ... att GD låter dig sprida sådan sörja". Formuleringen ger väl inte direkt uttryck för ett sakligt bemötande.

Min bild är att det finns ett stort antal seriösa forskare och vetenskapare som ifrågasätter klimathotet. De anser att det är långt ifrån bevisat att koldioxiden orsakar någon katastrofal uppvärmning.

Mig veterligen är det ingen av dessa vetenskapare som hävdar att jorden är platt. Ingen ifrågasätter heller att 2+2=4.

Eftersom en "grön omställning" innebär enorma kostnader för samhället, så borde det vara rimligt att de som har tvivel om klimathotet också får vara med i diskussionen. Framförallt eftersom de förväntas vara med och betala. De som tvivlar kanske vill prioritera andra saker som vård, integration och skola.

Jag tycker att det är mycket rimligt att de förs en saklig debatt om klimathotet – hur stort är det, och vad vet man egentligen.

De som vägrar en öppen diskussion är "klimathotarna". Den enda anledning jag kan komma på är att de deras argument inte håller.

Wille

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare