Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Det finns hjälp att få när skyddsnätet brister

Svar till "Fattig och utan mänskligt värde": Det finns ett antal organisationer som hjälper fattiga familjer med mat, leksaker och annat när skyddsnätet brister. Kyrkan hjälper ofta till men det finns även andra till exempel:

Giving People: https://givingpeople.se/jul/jul-for-alla/ eller https://givingpeople.se/sok-hjalp/

Julklappshjälpen (finns till exempel på Facebook). Skicka en ansökan till julklappshjalpengavle@hotmail.com där du berättar lite om dig själv, vad du ansöker om och varför. Du måste lämna namn, adress och telefonnummer.

Det är för att det ska bli enklare för mig att veta vilka ni är som skriver till mig och på vilket sätt jag kan hjälpa er och eventuellt om jag behöver få tag på er.

När din ansökan är godkänd, så skickar jag ut en önskelista på facebooksidan för att underlätta för dem som vill hjälpa till och skänka saker.

Jag kan redan nu berätta att jag är den enda som har tillgång till mejlen och ingen annan kan läsa vad du skriver till mig. Sista ansökningsdag är 30/11

Tyvärr kräver exemplen ovan tillgång till internet men låna dator på till exempel biblioteket. Det finns även fonder att söka hjälp från. Det finns information om dessa på biblioteken.

Maria

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare