Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Det finns många skäl till en konstgräsplan i Valbo

Det skrivs mycket om att barn rör sig för lite. Borde då inte kommunen satsa mer pengar på det? Är inte då en konstgräsplan en perfekt sak att investera i även för oss som bor lite utanför stan, i Valbo?

För det första ska alla barn ha tillgång till att röra sig och ha kul enligt barnkonventionen, då är fotboll perfekt. Man rör sig mycket samtidigt som det är otroligt roligt. Barn presterar också bättre i skolan om man röra sig visar forskning.

För det andra så är det väldigt dåligt för miljön att alla lag från Valbo ska åka in till stan flera gånger i veckan för att träna. Vissa kanske inte ens har tillgång till någon som kan köra dem heller.

Vissa säger att en konstgräsplan kostar alldeles för mycket men är det inte värt det om barn spelar fotboll i stället för riskera att de halkar in på olagliga saker?

För det tredje så kan alla som spelar fotboll börja säsongen tidigare och träna mer.

Sammanfattningsvis så ser vi att det behövs en konstgräsplan i Valbo så att fler kan spela fotboll och må bättre.

Ung fotbollsspelare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare