Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Det finns spår i Hemlingby som är avsedda för MTB-cyklister

Hej Nisse i spåret! Jag håller med dig om att cyklister som vill att det ska gå fort håller sig ifrån Hälsans stig då det finns bättre platser att cykla på. Också för att Hälsans stig inte är ordnad för cyklister så de är inte tillåtna där.

Men att säga att cyklisterna inte ska vara i Hemlingbys friluftsområde är ju helt fel. Detta då det är ordnat med MTB-spår där enligt kommunens egna kartor. Se kommunens hemsida www.gavle.se/Kultur & Fritid/Natur och friluftsliv/Hemlingby friluftsområde. Där kan du finna en GIS-karta där du kan kryssa i vilken sträckning du vill se markerad i kartan, vilka som är ordnade för MTB och vilka som inte är det.

Kan rekommendera sexkilometersspåret för då är det bara några få korsningar med MTB-spåren. Trekilometersspåret/naturstigen passar också bra men då får man dela några kortare sträckor med cyklisterna.

Men det är självklart tråkigt om cyklisterna inte sköter sig, möten ska göras i en passande hastighet. Det är även viktigt för gående att de är medvetna om att det kommer cyklister i samma spår om man väljer fem- och tiokilometersspåren så att man kan hålla sig på rätt sida.

Friluftsnjutare