Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Det förträffliga näringslivsklimatet som råder i Gävle...

En framtidsvision? Sedan ett antal år tillbaka har Gävle kommuns politiker och tjänstemän medverkat till att Gävle blivit vida omtalat i landet tack vare det förträffliga näringslivsklimatet och den entreprenörsanda som råder i hela kommunen.

Våra politiker har satt ner foten och markerat för staten och Trafikverket att den långa process som krävs för att dra spår i Näringenprojektet kraftig försämrat förutsättningarna för ett stort antal viktiga företag.

Oavsett spårdragningen kommer Gävle kommun nu att storsatsa på att förnya, förbättra och se till att Näringen blir vårt mest attraktiva företagspark.

När och om bangården flyttas kommer kommunen utveckla alla dessa hektar mark till arbetsplatsnära bostäder.

Eftersom det finns mark i kommunal ägo efter inlösen från första spårdragningsetappen kan mark erbjudas för nya företagsfastigheter.

Kommunen har även dragit i handbromsen på dyra projekt som stadsbibliotekets ombyggnad samt cykelvägar. Dessa pengar ska nu oavkortat gå till att få fart på företagandet och dessas bidrag med skattekronor, nu rullar vi igång hjulen igen.

Förvaltningshusets och Sadshusets lokaler i cityläge ger plats för nya verksamheter och all kommunal verksamhet samlas på Näringen.

Fortsättningsvis ska det bli lätt att ta sig fram med buss, cykel eller promenera samt gratis besöksparkering för de medborgare som vill besöka kommunens lokaler på Näringen.

Näringens företagarförening har kraftsamlat sina medlemmar och är med och utformar området.

Tolvforsområdet är redan avverkat och marknadsförs nu mot i första hand logistikföretag som vill hamna på ett strategiskt bra läge med sina verksamheter. De som i dag ligger på Näringen och Sörby Urfjäll kommer efter flytt till Tolvfors möjliggöra för nya arbetsplatser på deras nuvarande plats.

Visionären på Näringen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare