Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Det går inte att bo på landet om man behöver sjukvård

Kan man bo på landet i Gästrikland? Tyvärr är svaret nej. Åtminstone om man behöver sjukvård.

Fick en kallelse till starroperation på Gävle sjukhus. I kallelsen står att man inte ska köra bil till operationen. Regionen bifogade en bussbiljett.

Jag bor i en liten by cirka en halvmil från Torsåkers centrala delar och har 4,1 kilometer till närmaste busshållplats.

Sjukresecentralen, eller vad det nu heter, insåg problemet. De skulle absolut hjälpa till. För att jag skulle vara framme i Gävle 09.15, så gick det en buss från Hofors klockan 07.15. Den skulle jag åka med.

Det innebar att jag skulle bli hämtad med en sjukresetaxi strax efter sex på morgonen, för skjuts till Hofors. Hofors ligger 17 kilometer från min bostad i motsatt riktning mot Gävle.

När jag fått klart för mig hur de resonerade, tyckte jag att vi skiter i det hela.

Jag inser att jag inte kan ta mig till operationslokalen på rimligt sätt. Så jag avbokar operationen. Det innebär att jag kommer att bli blind inom en framtid. Kanske tar det ett par år. Men då ska jag se till att bli riktigt kostsam för både stat, kommun och region.

Än så länge lantlolla

Svar direkt: Vi vill hjälpa dig och hoppas att du kontaktar oss för att se om det finns möjlighet att boka en ny operationstid, som passar bättre med restiderna. Du når oss via telefonnummer på den kallelse du fått.

Sandra Andersson

verksamhetschef ögonsjukvården Region Gävleborg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare