Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Det handlar om förhållanden som kommunen inte kan förutse

Replik till Eva Cooper, Företagarnas regionchef: Eva Cooper skriver: ”När det gäller upphandling har upphandlande myndigheter möjligheter i akuta situationer att köpa in vid sidan av LOU. I sådana fall gäller inte lagstiftningens krav på konkurrensutsättning och i och med det kan det lokala näringslivet gynnas.”

Jag förmodar, att Eva Cooper syftar på ”direktupphandling”. Beloppsgränsen vid direktupphandling är 615 312 kr totalt per räkenskapsår för liknande varor och tjänster. Direktupphandling kan också användas om det finns synnerliga skäl.

Detta gäller dock bara för förhållanden inom kommunen och inte för förhållanden hos lokala företag. Som exempelvis synnerlig brådska för kommunen att inhandla en vara eller tjänst, som beror på omständigheter, som kommunen inte kunde förutse.

Scientiae fundamento

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare