Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Det har målats upp en direkt felaktig bild av vår förskola och vilken kvalitet den håller

Svar till Evelyn Klöverstedt

Annons

Vi pedagoger på Linvägens förskola tycker att det i media har målats upp en direkt felaktig bild av vår förskola och vilken kvalitet den håller. För oss känns det orättvist att som du, Evelyn skriver i debattartikeln att ”I Utbildningsnämnden har vi ett ansvar för att säkerställa att samtliga förskolor håller god kvalitet”.

Vi på Linvägen har de kompetenser som Gävle kommun har beslutat om ska finnas på en förskola. Vi upplever att beslutet enbart är fattat på att vi är en liten förskola, vi har fulla barngrupper på förskolan och skulle även haft det till hösten. Vi blir drabbade för att det fattas barn i området och att ni anser att det är bättre att överinskriva barn till vårterminen, ge i stället barn och vårdnadshavare en trygghet och ordinarie plats på förskolan från start.

Den faktor som också beskrivs som tungt vägande i beslutsunderlaget om att det finns en sårbarhet kring sjukfrånvaro bland personalen på vår förskola känner vi inte igen. Istället bör Utbildningsnämnden fundera på vilken funktion förskolan ska ha? Ska vi pedagoger gå på möten och utbildningar som vi aldrig hinner praktisera? När ska vi hinna vara med barnen? Detta gäller alla förskolor oavsett storlek.

Du skriver även i artikeln att ni vill ge förutsättningar för att säkra en hög kvalitet genom en organisation som är flexibel och kan anpassas utifrån barnens behov. Där ni även kommer att lägga fokus på de yngre barnen. Hur tänker du att nedläggningen ska göra att det blir färre barn i övriga barngrupper? Vart finns lovorden om minskade barngrupper och bättre förutsättningar för oss pedagoger? Om beslutet hade blivit att behålla Linvägen hade förutsättningarna varit större att minska antalet barn i grupperna enligt vårt sätt att se.

Du beskriver mötet med oss pedagoger och er tre ledamöter som en dialog, men vi uppfattade det som en envägskommunikation. På mötet påtalades från er sida att vi och andra små förskolor inte var kostnadseffektiva och att er önskan är att ingen förskola ska ha mindre än 80 platser. Du skriver också i debattartikeln om att ni värnar om valfriheten kring att välja förskola, hur tillmötesgår ni vårdnadshavarna och pedagogernas önskemål om att kunna välja en liten förskola? Vi känner en besvikelse över att inte få ha deltagit i den demokratiska processen som beskrivs i debattartikeln.

Pedagoger på Linvägens förskola

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare