Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Det har tidigare saknats en säker samlingsplats runt Gävlebocken

Svar till signaturen Lars Ludde: Världens största och mest kända halmbock engagerar och berör många Gävlebor. Intresset för vår julsymbol ökar för varje år, såväl nationellt som internationellt.

Fler följer Gävlebockens sociala medier, fler lägger ut foton och kommentarer och fler besöker honom på plats. Ja, Gävlebocken gör ett fantastiskt jobb för Gävle genom att generera uppmärksamhet och intäkter till staden och dess näringsliv.

I takt med det ökade intresset har Bockkommittén haft anledning att se över trafiksituationen kring Slottstorget. Det har saknats en bra och trafiksäker samlingsplats runt Gävlebocken. Många väljer att gå över vägen där det inte finns övergångsställen och står nära gärdesgården med ryggen mot den täta trafiken.

Vi har därför beslutat att genomföra en helhetslösning i form av en ny och mer tillgänglig mötesplats med markerade övergångsställen. Samtidigt får Gävlebocken också en ny och mer välkomnande vinkel från Rådhuset. I och med roteringen är huvudet inte lika dold i träden vilket tidigare lockat till trafikfarliga sätt att ta sig över vägen för att fotografera.

Vi hoppas med de nya åtgärderna ökar tryggheten och tillgängligheten för Gävlebockens besökare. Som en bonus blir det förhoppningsvis även lättare att ta fina bilder.

Gävlebocken är ju en modern bock i sina bästa år, så han kommenterar säkert sin nya vy på @gavlebocken på Twitter och Instagram när han vaknar till liv torsdagen den 28 november då monteringen vid Slottstorget startar.

För Bockkommittén

Annelie Hydén, Gävle kommun, ordförande

Maria Wallberg, Gävle kommun, ledamot och talesperson för Gävlebocken

Daniel Swärd, Gävle Citysamverkan, ledamot

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare