Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Det ingår i en agenda med syfte att så split i vårt land

Annons

Signaturen "Undrande" replikerar lassE och ställer sig frågande till argumenten om att elbilar bara gynnar storstadsbor. Jag håller i sak med ”Undrande” eftersom jag själv kör elbil och det fungerar helt klockrent även ”på landet”.

Dock, denna typ av insändare från lassE och andra och allt detta tjafs om ”stad” och ”landsbygd” i en mängd olika frågor är en del i en större politisk agenda. Det handlar om att bygga ett narrativ (en berättelse) om en konflikt mellan ”stad” och ”landsbygd”, mellan ”etablissemang” och ”vanligt folk”.

Det syftar till att så split, undergräva riksdag, regering, myndigheter och medier, och öppna upp för politikerförakt, ”alternativmedia” och nationalistiska strömningar. De som tjänar på detta (och delvis orkestrerar och förstärker detta) är Sverigedemokraterna, svenska och internationella nationalistiska rörelser och Ryssland.

Putin vill inte att Sverige ska uppfattas som det föregångsland det i många avseenden är, och här står de ryska statskontrollerade nättrollen sida vid sida med så kallade Sverigevänner i tävlan om att ge en negativ bild av Sverige.

I vilken mån lassE är en aktivt medveten deltagare i denna påverkanskampanj låter jag vara osagt.

No fake news

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare