Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Det jag skrev om var ju varför människor skaffar privat sjukförsäkring

Svar till Tord Fredriksen: Min tes var ju varför människor tecknar privata sjukförsäkringar vilket förstås beror på att vår sjukvård inte fungerar. Sjunkande skatteintäkter? Eller kanske fördelning av skatteintäkter är den sanning som speglar den brist vi har i vår sjukvård

Svensk ekonomi har i åratal tillbaka varit mycket god så var är då pengarna? Gällande sjukvård i Holland så är det 70 procent fler människor och de har en sjukvård som är bra i jämförelse.

De betalar en liten del av vården i en privat försäkring och får en fungerande vård och vi betalar skatt och får en dåligt fungerande vård. Med tanke på det med böter du nämnde så vänder vi på detta och låter bli att betala skatt för den vård vi inte får, då garanterar jag att vi vi får böter.

Jag har alltid varit för statlig sjukvård, skola med mera. Frågan var ju varför människor tecknar privat sjukförsäkring. Du nämnde härskarteknik men detta är och var min åsikt och att framföra den offentligt kallas för demokrati.

Med vänlig hälsning

Göran Hägneby

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare